Kompost yaparken neler KULLANABİLİRİZ ?
  • Azot içeren yeşil malzemeler: Çim, taze ot, çay atığı, yeşil yapraklar, sebze ve meyvelerin kullanılmayan kısımları, bozulmuş yemekler.
  • Karbon içeren kahverengi malzemeler: Ağaç dalları, kuru yapraklar, fındık ve ceviz kabuğu, talaş, kararmış ve kuru bitkiler, işlenmemiş kâğıt ve karton. 
  • Bunlar dışında hava ve suya ihtiyaç var. Belirli aralıklarla karıştırmak için kürek gibi aletler, sinek ve böceklerden korumak için sinek teli gibi bir malzeme kompost için yeterli olacaktır.   
Kompost yaparken neler kullanILMAMALIDIR?
  • Plastik, çay ve kahvelerin poşetleri, tohumlu bitki, greyfurt, portakal ve limon gibi asidik besinler, yağlı yiyeceklerden kalan artıklar, çürümüş ve küflenmiş artıklar, et ve süt ürünleri, kedi ve köpek dışkısı, tıbbi atıklar vb komposta eklenmemelidir.